Prepara muraturile in otet, mai ales daca vrei sa slabesti sau sa nu te ingrasi! Consumul de muraturi in saramura duce la aparitia retentiei hidrice, din cauza cantitatii crescute de sare, si, implicit, la aparitia sau accentuarea celulitei . Ca sa nu te expui acestui risc, cel mai cinstit este sa pui muraturile in otet. Legumele murate reprezinta o sursa excelenta de fibre, vitamine si minerale, iar otetul un adjuvant eficient, in curele de slabire. Specialistii care au studiat beneficiile otetului pentru organism spun ca acesta inhiba acumularile de grasime si previne steatoza hepatica (depunerea grasimii, pe ficat). Mai mult, se pare ca mecanismele de topire a grasimii sint accelerate, atunci cind otetul este prezent in meniurile tale. Studiile au demonstrat ca, in cazul persoanelor care folosesc otetul, in alimentatie, cresterea in greutate este redusa cu circa 10 %. Alte tipsuri utile, din camara de toamna: legume care pot fi pastrate in congelator: ardei gras, morcovi, fasole verde, gulii, varza, spanac legume care nu pot fi pastrate in congelator: salata verde, castraveti (in general, nu pot fi conservate la temperaturi scazute legumele/fructele cu un continut mare de apa) pentru a se pastra cat mai bine in congelator, legumele trebuie fierte putin, inainte de a fi introduse in pungi. Scufunda-le in apa fiarta, cu putina sare, pentru 3 minute, iar apoi, clateste-le cu apa rece. Astfel, legumele nu se vor oxida si nu vor suferi modificari, din cauza bacteriilor. nu inghesui alimentele, in congelator. Intre ele, trebuie sa existe spatiu, pentru ca aerul rece sa poata circula si ingheta uniform. o alta metoda prin care previi oxidarea alimentelor este pastrarea lor, in pungi ermetice. Aerul este cel care oxideaza, asa ca el nu are ce cauta in punga ta cu legume pentru iarna.