'

Mica bombonica e, de fapt, marea BOMB(onic)A!

Mica bombonica e, de fapt, marea BOMB(onic)A!

... atat pe corpul, cat si pe tenul tau! Ti se pare inofensiva? Afla ca mica bombonica este, de fapt, o mare bomba plina cu zahar, care, atunci cand explodeaza, se transforma in celulita si in probleme ale tenului. Despre celulita provocata de dulciurile rafinate, am scris intr-un articol precedent. Concluzia este una singura: bomboanele, prajiturile, napolitanele, produsele de patiserie dulci si ciocolata iti aduc cea mai pacatoasa si mai greu de invins forma de celulita. In acest articol, vreau sa va explic de ce va puteti trezi, intr-o buna zi, cu tenul total schimbat. In rau, bineinteles. Indiferent de numarul anilor si de calitatea tenului, puteti fi victimele consumului si excesului de zahar. Care se vede nu doar pe corp, ci si pe ten. 

Acest lucru se intampla din cauza unui proces numit glicatie. Este un fenomen produs la nivelul fibroblastului dermului, care favorizeaza imbatranirea pielii si are loc in urma unei reactii complexe, cand moleculele de zahar (glucoza, lactoza, fructoza si maltoza) se lipesc de proteinele din piele (colagen, elastina s reticulina). Mai simplu spus, zaharul se lipseste pe colagenul din piele si il intareste, il transforma intr-o fibra rigida, total lipsita de elasticitate. Consecinta o poti vedea in oglinda: tenul se umple de riduri, iar pielea devine plata, rigida si lipsita de elasticitate. Si, ce e cel mai grav: pierderea elasticitatii pielii este un proces ireversibil. O fibra de colagen rigida nu poate fi corectata. Tot ce se poate face este sa ajuti pielea sa produca noi fibre de colagen, cu ajutorul cosmeticelor profesionale specifice (asa cum este Collagen&Elastine Repairing Complex) si sa elimini din alimentatie, cat de mult posibil, dusmanul numit "zahar".

  • Consuma alimente bogate in vitaminele B1 si B6, pentru ca ele protejeaza pielea, in timpul procesului de glicatie. Iata cateva exemple: seminte crude, leguminoase boabe (mazare, fasole, naut), ton, spanac, pui, usturoi sau banane.
  • Citeste etichetele alimentelor, pentru a te feri de zaharul "ascuns".
  • Si indulcitorii naturali sunt... tot zahar! E adevarat, nerafinat, dar cu aceleasi riscuri, daca ii consumi in cantitati industriale. Cei mai recomandati indulcitori naturali sunt: zaharul brun, siropul de agave, siropul de artar, mierea, siropul de mere, siropul de stevie si xilitolul.
  • Cand ti-e pofta de ceva dulce, alege un fruct, in locul bomboanei.

Autor: Irina Reisler

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!